16 maart 2012

Aardappelgratin in 10 minuten

Omdat ik het voor 1 persoon niet altijd handig vind om aardappels te koken, heb ik een aardappelreceptje bedacht dat snel klaar is en toch heel lekker! In 10 minuten staat je heerlijke aardappelgratin op tafel!
Je hebt hiervoor een magnetronschaal nodig, liefst een waarvan de deksel in de magnetron op de schaal kan. Ik gebruik hiervoor de schaal van tupperware, een toppertje! Mocht je geen schaal hebben, dan kun je de deksel ook vervangen door magnetronfolie.

Ingrediƫnten voor 2 personen:
1 grote aardappel (200 gram) 
40 gram pittige geraspte kaas
40 ml kookroom
paprikapoeder
oregano
peper
zout

Bereiding:
Schil de aardappel en snijd hem in dunne plakjes.
Doe de aardappelschijfjes (rauw!) met een klein beetje aanhangend vocht in een magnetronschaal.  Kook de aardappels in een afgesloten schaal op vol vermogen ongeveer 2 minuten.
Laat met de deksel op de schaal 2 minuten nagaren. Controleer of aardappelen vrijwel gaar zijn. Zo niet, verleng de kooktijd dan met 1 minuut en laat nog een extra minuut nagaren. (Kooktijd afhankelijk van hoeveelheid aardappels en vermogen magnetron).

Giet eventueel overtollig vocht af. Verdeel de room over de aardappels en bestrooi met het paprikapoeder, oregano (klein beetje), peper en zout. Verdeel de geraspte kaas over de aardappels.
Zet de schaal nu weer 2 minuten op vol vermogen in de magnetron, maar nu zonder deksel. Laat weer 2 minuten nagaren zonder deksel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten