14 maart 2012

Ovenschotel met Zalm

Vandaag heb ik van een paar 'restjes' een ovenschotel gemaakt. Er lag nog een courgette en in de vriezer had ik nog wat prei. Ik vind het dan altijd een sport om daar weer wat omheen te bedenken. Deze keer is het een visschotel geworden. Onderaan dit artikel lees je ook hoe je kip i.p.v. vis kunt gebruiken!



Ingrediƫnten:
1 Moot diepvrieszalm
150 gram voorgekookte aardappelschijfjes
halve courgette
50 gram in ringen gesneden prei
50 gram geraspte  kaas
30 gram  roomkaas
120 ml melk
10 gram maizena,
1 el dille
1 tl viskruiden
2 zongedroogde tomaatjes.

Bereiding:
Snijd de courgette in dunne plakken. Vet een ovenschaal licht in met olie. Leg de plakjes aardappel en courgette om en om in de schaal. Doe de prei in een zeef en schenk er een liter kokend water langzaam overheen (of blancheer heel kort). Druk met de achterkant van een lepel het vocht er goed uit. Verdeel de prei over de schaal. Snijd de tomaten fijn en strooi over de prei.
Zo ziet de schotel eruit als de saus en
kaas nog niet zijn toegevoegd.
Dep de (van te voren ontdooide) vis goed droog en bestrooi ruim met viskruiden en leg in de schaal.
Roer in een steelpan 30 gram roomkaas door 100 ml halfvolle melk. Breng aan de kook en bind met een papje  van 20 ml melk en de maizena. Voeg een theelepel dille en naar smaak peper toe aan de saus.
Verdeel daarna de saus over de vis en de rest van de schaal. Doe vervolgens de geraspte kaas over het geheel.
Zet 30-45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Tip: Zelf aardappelen koken en in schijfjes snijden is weinig moeite. Kook de aardappels niet helemaal gaar, maar in ongeveer 10 minuten beetgaar.

Tip 2: Houd je niet van vis? Deze schotel is ook heerlijk met kipfilet. Bak de kipfilet in een beetje boter 3 minuten aan elke kant. Snijd hem in dikke plakken en leg hem op de groenten. Doe daarna de saus er overheen. Gebruik kipkruiden en geen viskruiden en vervang de dille door kerriepoeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen