Dit gerecht is ontstaan tijdens het opmaken van een paar restjes uit de koelkast. Hoewel de combinatie van crème fraîche en ketjap in eerste instantie niet ideaal lijkt, wordt het toch een heerlijke, hartige saus!
250 gram speklappen
400 gram blokjes courgette
250 gram champignons
1 rode ui
125 gram crème fraîche
1 el ketjap
1 el olie
1 - 2 tl Johannesbroodpitmeel
½ tl knoflookpoeder
peper en zout400 gram blokjes courgette
250 gram champignons
1 rode ui
125 gram crème fraîche
1 el ketjap
1 el olie
1 - 2 tl Johannesbroodpitmeel
½ tl knoflookpoeder
Bereiding:
Snijd de speklappen in stukjes en zet deze een uur in een marinademix van de olie, knoflookpoeder en ketjap.Snijd de champignons in plakjes, de courgette in blokjes en snipper de ui.
Maak de pan heet en bak de gemarineerde speklapjes 5 minuten op hoog vuur. Goed omroeren. Doe de ui erbij en bak 2 minuten mee.
Voeg daarna de champignons en courgette toe en roerbak het
geheel nog enkele minuten tot de groenten een beetje geslonken zijn. Bestrooi het geheel royaal met peper en zout.
Voeg 250 ml heet water toe. Laat even pruttelen en roer de crème fraîche erdoor.
Maak de saus wat dikker met Johannesbroodpitmeel. Dit meel bindt heel erg snel en heftig, dus je moet beetje voor beetje toevoegen. Bepaal zelf of je een ragout-achtige dikte wilt of een wat dunnere saus. Lekker met bloemkoolrijst. Serveer er voor de liefhebbers sambal bij!
Eet smakelijk!
NB: Heb je geen Johannesbroodpitmeel? Bind de saus dan met een beetje maizena
lijkt me lekker Sietske AE
BeantwoordenVerwijderenHallo Martine heb dit recept mee genomen ga het zeker eten van de week
BeantwoordenVerwijderenGr van Gonny61
Leuk Gonny, ik ben benieuwd wat je er van vindt!
Verwijderen