21 maart 2012

Speklappen met courgette en champignons in saus

Dit gerecht is ontstaan tijdens het opmaken van een paar restjes uit de koelkast. Hoewel de combinatie van creme fraiche en ketjap in eerste instantie niet ideaal lijkt, wordt het toch een heerlijke, hartige saus!

Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram speklappen
1 courgette
250 gram champignons
1 rode ui
½ bouillonblokje
125 gram crème fraîche
1 el ketjap 
peper
1 el olie
arrowroot

zout naar smaak

Bereiding:
Snijd de speklappen in smalle reepjes en zet deze een uur in een marinademix van de olie en ketjap.
Snijd de champignons in plakjes, de courgette in blokjes en snipper de ui.

Maak de pan heet en bak de gemarineerde speklapjes een paar minuten op hoog vuur. Goed omroeren. Doe de ui erbij en bak 2 minuten mee.
Voeg daarna de champignons en courgette toe en roerbak het geheel nog enkele minuten tot de groenten een beetje geslonken zijn.
Voeg 250 ml heet water met daarin een opgelost half bouillonblokje toe. Laat even pruttelen en roer de crème fraîche erdoor.
Maak met arrowroot de saus op de gewenste dikte. Voeg naar smaak nog extra peper en zout toe.
Lekker bij zilvervliesrijst

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen