26 maart 2012

Tip 1: Champignonstelen drogen

In de loop van de jaren heb ik een heleboel kleine trucjes ontdekt waardoor ik het makkelijker vind om gezond te eten. Ik wil deze ontdekkingen graag met jullie delen, zodat jullie er ook voordeel van kunnen hebben.
Soms zijn het kooktips, en soms tips voor een bepaald product of een kookhulp. Je vindt alles op de pagina 'tips'. Hier zal dus af en toe een tip aan worden toegevoegd, dus houd het in de gaten!

De tip van vandaag:
Donkere jus door gedroogde champignonstelen
Wanneer je voor een gerecht champignons nodig hebt, verwijder dan voorzichtig de stelen. Wanneer je de steel zo dicht mogelijk op de hoed vasthoudt, kun je hem eenvoudig losdraaien.
Leg de stelen op een schoteltje en zet ze op de verwarming (en in de zon).
Na ongeveer 48 zijn de champignons ingedroogd.
Als je je vlees aangebraden hebt, voeg ze dan toe aan de pan en braadt ze nog een poosje mee voordat je vocht toevoegt. De jus wordt hier lekker donker en extra smakelijk door!

3 opmerkingen: