04 april 2012

Frisse Eiersalade

Deze eiersalade is heerlijk op een (koolhydraatarme) cracker, maar ook zeer  geschikt als vulling van uitgeholde komkommerstukjes of komkommerschuitjes.!

Ingrediƫnten:
8 middelgrote eieren
2 bosui/lente-ui
50 gram mayonaise
100 gram zure room
2 tl  mosterd
15 gram verse peterselie
rasp van halve citroen
snuf witte peper
¼ tl kerriepoeder
¼ tl zout

Bereiding:
Zet 8 eieren op in een pan koud water en breng het water rustig naar het kookpunt. Kook de eieren 7 minuten, gerekend vanaf het moment dat het water kookt. Gooi het water uit de pan in de gootsteen en laat een minuut lang koud water over de eieren stromen.
Laat verder afkoelen.

Roer in een kom de mayonaise, zure room, mosterd, kerrie, zout en peper goed door elkaar. Rasp de schil van een halve citroen en snijd de bosui in zeer dunne plakken. Voeg beide toe aan de saus.
Pel de eieren en zorg dat er geen stukjes schaal achterblijven. Spoel ze eventueel even af en dep droog. Hak de eieren in kleine stukjes en meng ze door de saus. Zelf vind ik dit het makkelijkst met een eiersnijder.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen