28 april 2012

Gekookte bieten

Wanneer ik geniet van 'oma's gehaktballen' eet ik daar het liefst gekookte bieten bij. Samen met aardappels en (zelfgemaakte) appelmoes is dit al jaren één van mijn favoriete Hollandse maaltijden.
Daarom wil ik jullie ook het recept van de gekookte bietjes niet onthouden! Probeer ze eens samen met het gehakt!


Ingrediënten:
500 gram gekookte bieten
1 ui
2 el azijn
1 volle el suiker
2 tl olie
1 tl maizena
½ tl vleeskruiden zonder zout
(eventueel beetje losalt of jozo bewust)

Bereiding:
Controleer of de vellen van de bieten goed verwijderd zijn. Als je ze voorgekookt hebt gekocht is dit meestal al het geval. Rasp de bieten.

Fruit in een pan een gesnipperde ui in een klein scheutje olie tot ze glazig zijn. Doe de geraspte bieten erbij, samen met de azijn, suiker (en zout) en wat vleeskruiden. Laat een kwartiertje zachtjes stoven en voeg zo nodig een klein beetje water toe. Los de maizena op in een klein beetje water en voeg toe. Roer goed door en serveer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten