20 april 2012

Tip 8: Goede voorbereiding is het halve werk...

Wanneer je altijd gewend was om met pakjes en zakjes te kopen, zul je misschien moeten wennen aan de hoeveelheid ingrediënten die je gebruikt nu je  minder zout kookt. Je moet namelijk meer dingen zelf maken en dat vergt wat meer kookkwaliteiten dan het domweg legen van zakjes in de pan.
Zet dus, voordat je begint met koken, alles klaar. Snijd de groenten en het vlees, zoek rustig de kruiden op die je wilt gaan gebruiken en zorg dat je alle pannen en schalen die je wilt gebruiken bij de hand hebt.
Je zult dan zien dat het koken een stuk eenvoudiger wordt, omdat je niet ondertussen nog van alles hoeft te doen.

Weetje: In vaktermen noemen ze deze voorbereiding de 'Mise en place'.

 Meer tips

3 opmerkingen:

  1. Zonder voorbereiding kán ik helemaal niet koken. Dat chaotisch gegoochel à la Jamie Olivier is echt iets wat ik niet kan. En wil ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mee eens Nell! Ik raak dan ook de kluts kwijt en dat gaat altijd ten koste van de smaak! En er is niets zo frustrerend als achteraf een ingrediënt in de koelkast vinden dat in het gerecht had gemoeten...

    BeantwoordenVerwijderen