24 april 2012

Heerlijke, snelle uiensaus. De saus die wél mag!

Een heerlijke saus bij gebraden vlees, bijvoorbeeld biefstuk of gehaktbal. De saus bevat voornamelijk voornamelijk groenten, dus een heel gezond alternatief voor sauzen op basis van room of suiker!

Ingrediënten:
3 uien
2 el olijfolie
3 cupjes koffiemelk
1 bouillonblokje
versgemalen peper

Bereiding:
Snijd de uien in dunne ringen en braad ze in een koekenpan in de olie. Los het bouillonblokje op in een klein beetje kokend water en voeg toe aan de gebraden uien. Laat zachtjes sudderen tot het water vrijwel verdampt is. Voeg de koffiemelk en wat versgemalen peper toe.


Tip: Ook heerlijk op (geroosterd) brood. Je kunt er dan eventueel wat blokjes tomaat doorheen roeren vlak voordat je de koffiemelk toevoegt. Ik vind het ook zonder tomaat heerlijk op brood.

2 opmerkingen:

  1. Dit ga ik van de week proberen voor op brood en daarna is kijken of mijn mannen dat ook lekker vinden bij vlees ofzo :-) knoei er alleen nog wat knoflook bij door.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Wenny, ben benieuwd wat je ervan vindt. Als ik je een tip mag geven; doe niet net als ik door het in 1x op te eten... Mijn darmen vonden al die uien tegelijk een beetje veel... Maar 't was té lekker!

    BeantwoordenVerwijderen