26 april 2012

Risotto met geitenkaas


Een goede risotto maken is niet heel eenvoudig. Een goede bouillon en geduld zijn de belangrijkste ingrediënten.

Ingrediënten voor 1 persoon:
75 gram risotto
25-50 gram geraspte geitenkaas
150 gram champignons in plakjes
groentebouillon
olijfolie
1 ui
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de bouillon.
Maak in een koekenpan de olie warm en fruit de ui. De ui moet niet bruin worden, alleen glazig. Voeg de risotto toe en schep even om zodat alle korreltjes mooi gaan glanzen.
Schep twee sauslepels hete bouillon door de risotto en roer door. Zodra het vocht begint te verdampen voeg je opnieuw een sauslepel bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is. Dit duurt gemiddeld 25-35 minuten.
Bak tijdens de laatste fase de champignons in een andere pan op hoog vuur en een klein beetje olie bruin. Gebruik een grote pan, zodat de champignons de ruimte hebben!
Voeg ze, als ze gebakken zijn, toe aan de risotto.
Strooi, als de risotto helemaal gaar is, 25 gram geraspte geitenkaas over de risotto en schep voorzichtig om zodat de kaas kan smelten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Druppel iets olijfolie over het eindresultaat...
Smullen maar!

Tip:
Heb je onlangs de gemarineerde champignons gemaakt? Gebruik de bouillon die hiervan is overgebleven!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten