18 mei 2012

Bijzonder: Cake met koffie en Koffieleutjes

Dit recept is NIET ongezouten, maar wel zo bijzonder dat ik het toch met jullie wil delen. Zoals ik aan het begin van mijn blog al schreef; soms maak ik iets 'gewoons' dat ik ook op mijn blog zet. Vandaag dus!

Ingrediënten:
250 gram cakemeel
200 gram ongezouten roomboter
200 gram fijne kristalsuiker
50 ml melk
3 eieren
10 gram oploskoffie (dat waren bij mij 6 zakjes voor 1 kopje koffie)
125 gram Koffieleutjes (koekjes van Peijnenburg) in kleine stukjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Breek de koekjes.
Maak van de suiker en (zachte!) boter een romige massa. Meng een voor een de eieren erdoor. Mix daarna rustig de cakemeel en de melk door het beslag. Klop dit enkele minuten.
Spatel vervolgens eerst de koffiepoeder en daarna de stukjes koek erdoor. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm en bak 60-75 minuten. De baktijd hangt af van de warmte van de oven en de grootte en soort bakvorm. Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker schoon blijft is de cake gaar.
Laat afkoelen en serveer bij... Koffie!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen