27 mei 2012

Champignons ingerold in spek - BBQ

Bij een goede BBQ horen natuurlijk ook groenten! Champignons zijn hiervoor heel geschikt. Wanneer ze worden ingerold in spek, blijven ze lekker sappig en worden ze toch goed gaar. Ontbijtspek is zout, gebruik dat dus liever niet. Gebruik voor dit recept de 'speklapjes als vleeswaren gesneden' - tip 17 - om de champignons in te rollen.

Ingrediënten:
2 grote of 3 kleine champignons per persoon
spek
versgemalen peper
satéprikkers


Bereiding:
Leg de prikkers voor gebruik even in koud water, om verbranden op de BBQ tegen te gaan. Dep ze droog. Maak de champignons schoon, laat de steeltjes zitten.
Bepaal of je de champignons enkel of dubbel wilt inrollen.
Enkel: Wikkel één plakje speklap om de champignon, de zijkanten blijven vrij.
Bovenste champignons: dubbel
Onderste champignons: enkel
Dubbel: Wikkel twee plakjes speklap om de champignon, de gehele champignon is verborgen in spek.
Steek de ingerolde champignons op de prikkers. Laat voldoende ruimte tussen de champignons.
Bestrooi royaal met vers gemalen peper. Naar smaak zou je meer kruiden kunnen toevoegen.

Rooster de champignon-spiezen in ongeveer 10 minuten rondom bruin op de BBQ.

2 opmerkingen: