Curry met kip en champignons

Als ik heel eerlijk ben moet ik bekennen dat ik tot gisteren nog nooit in mijn leven een curry had gemaakt. Waarom weet ik niet eens... Waarschijnlijk omdat aan de currypasta's die ik in de supermarkt zag altijd veel zout is toegevoegd. Pas de laatste tijd, toen ik me meer en meer ging verdiepen in kruiden en kruidenmixen, ontdekte ik dat je heel makkelijk zelf, zónder zo'n zoute pasta, een curry kunt maken. Omdat ik dol ben op experimenteren ging ik hier natuurlijk mee aan de slag.
Ik vond bij de Jumbo een pot met 'Garam Masala' kruiden, en hieraan wordt geen zout toegevoegd. Na wat googelen, lezen van recepten en eigen creativiteit leverde dit onderstaand, verrassend smakelijke recept op!

Ingrediënten:
250 gram kipfilet.
4 bosuien
400 gram champignons
stukje verse gemberwortel
3 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel garam massala
150 ml kokosmelk (blik)
½ tl citroensap
verse peterselie
3 gram zout

Bereiding:
Was en snijd de bosui in ringen. Snijd de champignons in vieren. (Als je kleine champignons gebruikt kun je ze halveren). Pers de knoflook uit en rasp de gember. Snijd de kipfilet in blokjes.
Maak in een braadpan met dikke bodem de olie warm. Fruit de bosui en voeg de kip toe. Bak de kip even rondom aan, de kip hoeft niet bruin te worden. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze even mee. Doe de champignons en kerrie erbij, schep goed rond en laat ongeveer 6 minuten bakken. Voeg nu de garam masala toe en roer. Doe de kokosmelk, zout en citroensap erbij en laat weer aan de kook komen. De kokosmelk mag een klein beetje inkoken, maar het vocht moet niet teveel indikken. Roer de fijngesneden peterselie erdoor.
Serveer met witte rijst.

Tip: Vervang de peterselie door verse koriander

Reacties

  1. Hmmm ziet er lekker uit, ik heb het alleen nog maar met patak gemaakt, dus dit zonder zout ziet er ook heel goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten