20 mei 2012

Gebakken verse ananas met karamelsausje

Hoewel ik allergisch ben voor verse ananas, kan ik er gelukkig wel tegen als de ananas heet is geweest. Wanneer ik dus verse ananas in huis heb maak ik vaak ook even dit heerlijke, zoete toetje klaar. Het is weinig werk, en het resultaat is verrukkelijk!

Ingrediƫnten:
4 dikke plakken verse ananas (kern verwijderen)
25 gram ongezouten roomboter
25 gram poedersuiker
1 el cointreau


Bereiding:
Smelt in een koekenpan de boter en leg de plakken ananas erin. Bak ze zachtjes ongeveer 4-5 minuten aan beiden kanten. Strooi de poedersuiker erover en laat deze rustig smelten. Draai de plakken en laat nog even sudderen. De boter en suiker zullen nu een beetje gaan kristalliseren, maar dat komt wel weer goed. Doe de cointreau erbij en roer het vocht goed door de suikerstroop.
Schep op ieder bord 2 plakken ananas en verdeel het sausje erover.

Dit dessert wordt extra lekker met een bolletje vanille-ijs en een flinke klodder slagroom...

Tip hoe je de ananas kunt schillen...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen