07 mei 2012

Kroepoek - de verschillende soorten

Kroepoek oedang
Kroepoek (Indonesisch: Kerupuk) is een bijgerecht uit de Indonesische keuken. Kroepoek is plat, en krokant gefrituurd. De ingrediënten zijn per soort zeer verschillend.
In Indonesië kent men ongeveer 30 verschillende soorten kroepoek. De bekendste soort kroepoek in Nederland is die gemaakt van meel en garnalen, de kroepoek oedang. Deze soort wordt doorgaans als 'naturel' aangegeven.
Andere bekende soorten zijn:

Cassavekroepoek
Kroepoek Cassave is een Aziatische snack gemaakt van tapiocabloem en de wortel van de cassaveplant. Cassave kroepoek is vegetarisch.

Rempejek,
Rempejek wordt gemaakt van pinda's die in een kruidig beslagje zijn gefrituurd in plantaardige olie.

natriumarm
Emping naturel
natriumarm
natriumarm
Emping blado
natriumarm
Emping
Emping is een bijgerecht dat lijkt op kroepoek. Het wordt gemaakt van bijna-rijpe, gepelde melindjoenoten die met een speciaal hamertje worden platgeslagen en vervolgens worden gedroogd in de zon. Voordat het gegeten kan worden, wordt emping gebakken in olie.
Emping heeft een licht bittere smaak. Naast de gewone emping naturel is er een zoete, hete variant (emping balado).




1 opmerking: