12 mei 2012

Tzatziki

Het recept voor deze tzatziki vond ik in het boek 'de allerlekkerste partyhapjes' en het leek mij erg lekker. Vaak moet je bij tzatziki eerst de komkommer zouten zodat het vocht eruit loopt, maar in dit recept is dit niet nodig. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de blokjes komkommer maakt, dus hoe grof je het resultaat wilt hebben. Ik heb ze niet al te fijn gesneden, omdat ik het meer als salade wilde eten.

Ingrediƫnten:
1/2 komkommer
3 bosuitjes
2 tenen knoflook
150 gram uitgelekte volle yoghurt
gemalen peper
handvol verse munt
zout naar smaak

Bereiding:
Laat enkele uren van te voren ongeveer een halve liter yoghurt uitlekken. Dit doe je door de yoghurt in een schone theekdoek of zakdoek te schenken, en boven een kom (in een vergiet) uit te laten lekker.
Was en snijd de bosui in kleine ringetjes. Snijd een ruime handvol verse munt fijn. Snipper de teentjes knoflook. Maak van de komkommer kleine blokjes. Laat de schil erom! Doe alles bij de yoghurt en bestrooi met versgemalen peper en eventueel het losalt. Laat goed koud worden in de koelkast voordat je het serveert! Garneer dan met een paar blaadjes munt.

3 opmerkingen:

  1. Dat zijn volgens mij allemaal dingen die ik gewoon kan eten en geen allergie van krijg. Wat een lekker recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kunt eventueel de zaadlijst van de komkommer snijden, dat scheelt vocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik rasp voor tzatziki altijd een (geschilde) komkommer op de fijnste stand van de rasp. Het vocht loopt eruit waar je bijstaat (bakje even iets scheef zetten is nog makkelijker, dan scheidt het zich vanzelf) dus dan heb je echt helemaal geen zout nodig. En ergens anders tipte ik al over Het Blauwe Huis (een merk wat te koop is bij biologische winkels): deze hebben een uitstekende tzatziki kruidenmix in hun assortiment voor de iets minder culinaire wonders zoals ik ;-) die graag een heel snelle tzatziki maken!

    BeantwoordenVerwijderen