26 mei 2012

Zachte zalmpakketjes op de BBQ

Nog steeds wordt er bij een BBQ voornamelijk vlees gegeten. Een gemiste kans, want ook fruit, groenten en vis zijn er heerlijk op te bereiden. Een voorbeeld hiervan is zalm.
Omdat zalm snel uitdroogt wikkel ik ze in alluminiumfolie. Mooie bijkomstigheid is dan dat je eenvoudig wat olie en kruiden kunt toevoegen. Hier het recept van mijn verrukkelijke zachte zalmpakketjes

Ingrediƫnten:
2 Zalmmoten verse zalm
dille
1 citroen
stap 2
olijfolie
versgemalen peper

Bereiding:
stap 1
Snijd de moten zalm doormidden. Scheur van aluminiumfolie 4 repen en leg de stukken zalm hierop.
Besprenkel de zalm met olijfolie. Strooi er wat peper en dille over en leg er een halve, dunne plak citroen op.
stap 3
Vouw het pakketje zo dicht dat het vocht er niet uitkan. Leg het pakketje in z'n geheel op de BBQ. Omdraaien is niet nodig. Een klein stukje zalm als op de foto is na ongeveer 10 minuten gaar.

Vouwtechniek:
1. Maak een langwerpige reep folie. Leg de zalm in het midden.

2. Vouw het lange eind van het folie dat vooraan ligt over de zalm en druk een beetje aan achter de zalm.
stap 4

3. Vouw het achterste stuk folie terug zodat het het omgevouwen stuk folie overlapt. Vouw het achterstuk nu in kleine repen een paar maal dubbel.

4. Vouw de zijkanten dicht en sla een paar maal in een kort strookje om.

Bepaal zelf of je de huid van de zalm wilt verwijderen of wilt laten zitten. De huid zorgt ervoor dat de zalm sappiger blijft, maar wordt door veel mensen niet opgegeten. De huid wordt namelijk door deze bereiding niet knapperig.

Dit recept kan ook prima in de oven worden bereid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten