22 juni 2012

Geroosterde paprika-knoflook-aardappelen

Vandaag opnieuw een recept voor aardappels. Deze aardappels met paprika en knoflook worden in de oven bereid, je hoeft ze alleen maar te schillen!

Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 gram vastkokende aardappels
½ tl knoflookpoeder
½ tl cayennepeper
2 - 3 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
zout naar smaak

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in royale stukken. Meng de olie met de knoflook, paprika, cayennepeper. Doe de aardappels hierbij en schep heel goed door elkaar, zodat het kruidenlaagje op alle aardappels komt.
Bedek een bakplaat of ovenschaal met bakpapier en leg de aardappels hierop.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 220 °C in ongeveer 45 min. tot 1 uur mooi goudbruin. Schep halverwege de baktijd de aardappels een keer om. Hoe kleiner de stukken, hoe eerder ze gaar zijn. Controleer dus af en toe en dek de aardappels af met aluminiumfolie als ze te donker dreigen te worden!

Tip: Wanneer je nieuwe aardappels gebruikt hoef je ze niet te schillen. Boen de schil goed schoon en dep de aardappels droog voordat je ze gaat snijden.

3 opmerkingen:

  1. Hey Martine,
    Heb je aardappelen uit de oven gemaakt...om je vingers bij af te likken Erg lekker en makkelijk om te maken.Complimenten voor je site

    groetjes Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. voor hoeveel personen is dit?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik altijd lastig te beoordelen voor anderen! Het lijkt mij dat je voor 4 personen voldoende zult hebben.

      Verwijderen