03 juni 2012

Kruidenboter koop je niet, die maak je zelf!

In de kruidenboters die je bij je supermarkt koopt zit over het algemeen maar weinig kruiden. Wat er vaak wél royaal inzit is zout. Het moet toch ergens naar smaken niet waar? Met heel weinig moeite maak je in een handomdraai zélf een heerlijke kruidenboter.

Men neme een stuk roomboter en een handvol kruiden. Men prakt dit door elkaar en heeft kruidenboter.
'Is het zo simpel?'
'Ja, zo simpel is het!'
Voor alle duidelijkheid toch maar even een overzichtje:



Ingrediënten:
2 grote handen vol verse kruiden (bieslook, peterselie, selderie, munt, basilicum)
75 gram ongezouten roomboter
paar druppels citroensap of beetje geraspte citroenschil
1 teentje knoflook
versgemalen peper

Bereiding:
Pers de knoflook met een knoflookpers. Snijd de kruiden en de citroenschil heel fijn. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is, zodat hij goed smeerbaar is. Meng de kruiden, knoflook, citroen en peper door de boter en verdeel goed. Laat de boter opstijven in de koelkast.
Zet hem, voordat je hem wilt gebruiken, weer buiten de koelkast, zodat hij weer goed smeerbaar wordt.

Heerlijk op een (stok)broodje, maar ook bij biefstuk of bij een gratin.

Tip: Heb je  geen verse kruiden? Neem dan de kruidenbotermix van Piramide. Aan deze (gedroogde) biologische kruidenmix is geen zout toegevoegd. Je vindt hem bij natuurwinkels.

1 opmerking:

  1. mmmm, heerlijk zelfgemaakte kruidenboter. Ik moet zeggen, de verse kruidenboter van AH is ook wel lekker hoor. Maar je hebt gelijk, zelfgemaakte is altijd lekkerder.

    BeantwoordenVerwijderen