Loempia's rollen, hoe moet dat?

Het rollen van loempia's is niet moeilijk, maar moet wel netjes gebeuren zodat de vulling er in de frituur niet uit kan vallen. Hieronder lees en zie je stapsgewijs uitgelegd hoe je dit moet doen.


Stap 2
Stap 1
1. Leg een loempiavel met de punt naar beneden op een snijplank, zorg dat er geen kreukels in zitten.

2. Leg de gewenste hoeveelheid vulling in het midden van het loempiavel. Gebruik niet te veel vulling, want dan wordt het korstje te dun.
Stap 3


3. Vouw de zijflappen van het vel naar binnen.

Stap 4
4. Voor de onderkant vanaf de punt omhoog over de vulling, zoals bij een enveloppe. Druk dit lichtjes aan, zodat de vulling echt een mooi pakketje wordt.
Stap 5


5. Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met water, en rol de loempia voorzichtig naar boven toe dicht.

Op deze site vind je een recept voor kip-groentenloempia's.

Reacties

  1. Dit had ik ook pas gedaan, precies dezelfde manier (de ene helft van de loempia's dicht geplakt met ei, de anderen met water), alleen bij mij gingen ze allemaal(!) open in de frituur. Heb ik verkeerde vellen gekocht of doe ik iets heel erg fout? Haha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi blamethepanda,
      Van de eerste lading gehaktloempia's zijn er bij mij ook een paar opengebarsten. Nadat ik het vet wat minder heet had gezet gebeurde dit meer. Kan het dat zijn geweest? Zorg ook dat de loempia's niet te lang hebben gelegen voordat je ze bakt, want dan worden ze droog en breken ze eerder. De vulling moet ook goed afgekoeld zijn...
      En, de aanhouder wint! Succes

      Verwijderen
    2. Dankje voor je tips! :D Volgende keer zal ik er op letten!

      Verwijderen
  2. 1 velletje is niet genoeg, twee velletjes minimaal :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi DJMO. Waarom is dat? Het ging prima namelijk met 1 velletje...

      Verwijderen

Een reactie posten