21 juni 2012

Ovenschotel met witlof en tomaat

Na het vette spek van gisteren vandaag een heerlijk gerecht, dat zelfs nog vegetarisch is! Zelf houd ik thuis ook vaak een 'vega-dagje' als we bijvoorbeeld een BBQ of uitgebreid dinertje hebben gehad. Zoals ik laatst al zo mooi ergens las: Vlees kan best een dagje zonder jou!

Ingrediƫnten voor 2 personen:
1 ui
3 stronken witlof
4 tomaten
1 el olijfolie
50 gram geraspte  kaas
3 el paneermeel
3 eieren
3 el melk
peper


Bereiding:
Haal, als deze verkleurd zijn, van de witlof de twee buitenste bladeren af. Snijd het bovenkantjes van de stronken af en halveer ze. Verwijder de bittere kern. Snijd de helften in de breedte in repen van ongeveer 1 cm. Spoel de witlof af en doe het in een pan. Doe er ongeveer 150 ml wat bij en breng dit aan de kook met de suiker. Doe de theelepel bouillonpoeder erbij en laat 6 minuten koken, giet af in een zeef en laat uitlekken.
Ontvel de tomaten en snijd in vieren. Verwijder de harde stukjes en snijd de parten daarna in kleinere stukken. Fruit een uitje in een paar druppels olijfolie.

Kwast een ovenschaal heel lichtjes in met olie. Doe de ui en witlof in de schaal en hussel dit, verspreid over de bodem, een beetje door elkaar. Leg de stukjes tomaat erop.
Klop in een kom de eieren en de melk los en doe er wat versgemalen peper en zout doorheen.
Verdeel het eimengsel over de schaal. Meng de kaas met de paneermeel en verdeel dit erover. Besprenkel met de olijfolie die je nog over hebt...

Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C... Serveer met aardappelpuree of gestoomde krieltjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten