11 juli 2012

Aardappel-Sperziebonen-Tomatensalade met mosterddressing

In de weken dat het zo warm was aten we veel salades, ideaal vind ik dat. Ik vul ze dan lekker op zodat het complete maaltijdsalades worden. Dit keer heb ik wel vlees ernaast gebraden, gewoon omdat dat in de koelkast lag.
Het vlees (runderspiezen), komt van JPPuurvlees, een biologische slager uit mijn omgeving die het vlees aan huis komt bezorgen. Ideaal, en het vlees is echt veel lekkerder dan dat van de supermarkten. Daarnaast smaakt het vlees mij veel beter als ik weet dat de koe eerst koe is geweest!  Het vlees is ook te koop bij de EKO-plaza in Harderwijk en de Natuurwinkels in Ermelo en Amersfoort. Daarnaast heeft hij sinds kort een landelijke bezorgservice!
De runderspiezen zijn gemaakt van het deel waar ook de rosbief van gemaakt wordt, en ze zijn dus supermals als biefstuk. Heerlijk!


Ingrediënten voor 4  personen:
Runderspiezen
500 gram nieuwe aardappels geschild
400 gram sperziebonen
18 cherry-trostomaatjes
2 tl pittige mosterd
2 el olijfolie
100 gram Griekse yoghurt
50 gram of mayonaise
versgemalen peper
handvol verse peterselie

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze gaar, giet af en laat nog even droogstomen.
Snijd de puntjes van de sperziebonen, breek ze als je dat handiger vindt, en kook ze beetgaar. Zelf houd ik niet van hele hard bonen, dus ik heb ze zeker 12 minuten gekookt. Proef  tussendoor een keertje wat jij lekker vindt :-) Giet de bonen af en laat afkoelen.
Snijd de trostomaatjes doormidden.

Maak een dressing van de mosterd, mayonaise, 1 el olijfolie en yoghurt.  Snijd de peterselie fijn en roer erdoor. Maak op smaak met wat versgemalen peper en zout. Schep de aardappels, bonen en tomaatjes door de dressing.

Bestrooi de runderspiezen met versgemalen peper en zout en bestrijk ze met olie. Maak een grillpan gloeiend heet (niet invetten!) en grill ze rondom aan alle vier de kanten bruin, 1 à 2 minuten per kant.


Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, en wat een mooie pan, waar koop je die?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mirjam,

      Het is een Tupperware schaal, een oudje! Maar nog steeds veel in gebruik. Er zijn nu vast vergelijkbare schalen in de handel. Omdat de salade lauw is hoefde hij niet in een pan.

      Verwijderen
    2. Hoi Martine, ik bedoel die grilpan, kan die gewoon op het vuur?

      Verwijderen
    3. Hahahahaha, ik lach me slap... Ja, dat is een grillpan van Le Creusset, helemaal geschikt voor het vuur (in mijn geval inductie). Het is een gietijzeren exemplaar, loeizwaar maar ook superfijn!
      Hier vind je meer informatie over deze pan: http://www.lecreuset.nl/Onze-Producten/Gietijzer/Grils-Skillets/Gril-Rond-25cm/

      Verwijderen
  2. Thanks;))tupperware is natuurlijk ook leuk haha

    BeantwoordenVerwijderen