14 juli 2012

Fantastisch Stoofvlees

De basis van dit recept vond ik op Smulweb en is door mij wat veranderd en aangepast. Het resultaat was ongelooflijk lekker. Pas op je vingers want je eet ze er bij op!

Ingrediënten:
600-800 gram (biologische) runderriblappen
40 gram roomboter
1  grote ui
5 tenen knoflook
1 el bloem
1 blokje rundvleesbouillon
2,5 dl rode wijn
150 gram gedroogde abrikozen
2 dl appelsap
2 el appelstroop
2 laurierblaadjes
1 plakje ontbijtkoek
versgemalen peper

Bereiding:
Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2x2cm. Bestrooi royaal met versgemalen peper en zout. Snipper de ui en de knoflook.
Verhit een braadpan (liefst een gietijzeren) en smelt de boter. Wacht tot de boter goed bruin is doe het vlees erin. Strooi de bloem over het vlees en bak het snel op hoog vuur rondom bruin. Roer goed door en voeg dan de uien en knoflook toe. Bak dit even terwijl je het rond blijft scheppen.
Doe de wijn, de appelsap, appelstroop, abrikozen, bouillon en appelstroop erbij. Verkruimel ten slotte de ontbijtkoek boven de pan en roer hem door de saus.
Wacht tot het vocht aan de kook is en doe de deksel op de pan. Laat op het kleinste vlammetje 3 à 4 uur stoven. Controleer af en toe of er misschien een beetje water bij moet. Als de deksel de pan goed afsluit zal er niet veel bij hoeven!

Lekker met bijvoorbeeld gekookte aardappelen en bloemkool!
Tip: De dag erna is het stoofvlees nóg lekkerder!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen