05 juli 2012

Penne met zalm, spinazie en citroen

Afbeelding uit 'Boodschappen'
(De saus is verstopt?)
Onderstaand recept staat deze maand in het tijdschrift 'Boodschappen', het magazine van onder andere de BONI-supermarkt.
Ingrediënten:
300 gram spinazie
2½ el olijfolie
1 teentje knoflook
2 citroenen
versgemalen peper
200 gram verse of ontdooide zalm
150 gram penne
zout naar smaak

Bereiding:
Leg wat spinazieblaadjes apart om te garneren. Snipper de knoflook.
Verhit 1½ el olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken.
Foto thuis met royale
portie saus
Boen 1 citroen schoon en rasp de helft van de schil. Let op de je alleen het gele eraf raspt, en niet het witte daaronder. Dat is namelijk bitter en niet lekker!
Pers hem daarna uit (je hebt de helft van het sap nodig) en snijd de andere, nog hele citroen, in partjes. Voeg het zout, peper, citroenrasp en een kwart van het citroensap bij de spinazie. Sprenkel nog een kwart van het citroensap over de vis.
Kook de pasta beetgaar.
Pureer de spinazie met de staafmixer tot een saus. Voeg eventueel een beetje water of citroensap toe als de saus te droog is.

Verhit een grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper. Grill de zalm ongeveer 2 minuten aan elke kant, zodat hij van binnen rosé is.
Schep de spinaziesaus door de warme pasta. Serveer deze met de zalm erop en garneer met spinazieblaadjes en citroenpartjes.

1 opmerking: