26 juli 2012

Pimientos - Paprikasliertjes in de oven gegaard

De in de oven gegaarde pimientos worden in Spanje als bijgerecht gegeten - bijvoorbeeld met varkenslapjes of tonijn - maar ook vaak als tapa opgediend. De paprika's worden lekker zacht en zoet in de oven. Deze tapa smaakt het beste als je hem op kamertemperatuur serveert...

Ingrediƫnten:
2 paprika's in kleur naar keuze
1 klein teentje knoflook
1½ tl limoensap (of citroensap of wijnazijn)
30-50 ml olijfolie
versgemalen peper


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de paprika's in een ovenschaal. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, keer de paprika's om, en zet nog 20 minuten terug.
Haal de schaal uit de oven en bedek hem helemaal met aluminiumfolie. Laat afkoelen.
Pel de paprika's in de schaal, zodat je zoveel mogelijk vocht uit de paprika's opvangt. Verwijder de stelen en pitjes en snijd de paprika's in dunne repen.
Doe het vocht door een zeefje zodat alle pitjes uit het vocht zijn en meng het in een kom met het limoensap en gehakte knoflook. Klop er nu met een garde de olijfolie door totdat de dressing de gewenste dikte heeft. Gebruik niet onnodig veel olie! Maak op smaak met peper en het (snufje!) zout.
Doe de repen paprika bij de dressing en meng goed.

Lekker met hamburgers, gebakken aardappels en uienringen.

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen