07 juli 2012

Pizza met Tomaten-Gehaktsaus

Een makkelijke pizza, die als je de tomatensaus al in de vriezer hebt staan, snel gemaakt is.

Ingrediënten:
Voor het deeg:
250 gram speltbloem,
150 ml lauw water,
half zakje gedroogde gist (3½ gr),
flinke snuf zout
15 gram extra bloem om het aanrecht te bestuiven.

Voor de topping:
500 gram tomatensaus
200 gram rundergehakt
50 gram geraspte kaas
verse tijm en basilicum
scheutje olijfolie




Bereiding:
Doe in de broodbakmachine alle ingrediënten van het deeg en stel in op pizzastand. (Je kunt het deeg ook met de hand kneden (10 minuten) en dan een half uurtje in een ingevette kom, afgedekt met een handdoek laten rijzen.)
Bestuif je aanrecht met bloem en kneed het deeg nog even goed door. Verdeel het in 2 gelijke porties. Maak van beide porties met een deegroller een mooie rondje pizzabodem ter grootte van de vorm. Maak met je vingers de rand van de pizza iets dikker. Als je geen pizzavormen hebt kan het ook prima op een gewone bakplaat. Leg dan bakpapier onder de pizza.
Dek de pizzabodems weer af met een theedoek of folie en laat nog 15 minuten rusten.

Bak het gehakt rul in een hete, droge koekenpan. Voeg de saus toe en laat een poosje pruttelen zodat de saus nog wat verder indikt.
Verdeel de saus over de twee pizza's en bestrooi met de kaas. Bak in een voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten op 200 graden. Wissel de pizza's halverwege een keertje, zodat ze allebei evenveel warmte krijgen.
Bestrijk de randen van de pizza licht met olie. Verdeel de saus over de 2 pizza's en strooi de kaas erover.

Tip: Ook heerlijk om in puntjes te serveren bij een buffet of lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen