25 juli 2012

Snelle komkommer - een heerlijk bijgerecht!

Een heerlijk bijgereche dat binnen 5 minuten op tafel staat. Ongelooflijk dat zoiets simpels zó lekker kan zijn! Ideaal met temperaturen zoals vandaag, want dan wil je niet te lang in de keuken staan.

Ingrediënten:
1 komkommer
flinke scheut balsamicoazijn
versgemalen peper
snuf zout


Bereiding:
Schild de komkommer en snijd hem in de lengte 2x door, zodat je lange repen hebt. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens korte stukken van ongeveer 3 cm lang.
Verwarm een koekenpan met teflon bodem en bak de stukken aan allebei de kanten ongeveer 1 minuut, zodat de komkommer droog is en warm. Schenk er een flinke scheut azijn overheen en schep even om. Maal er een beetje verse peper overheen en naar wens een klein snufje zout.
Serveer direct.

1 opmerking:

  1. lekker makkelijk, met courgettes wel es zoiets gedaan maar met komkommer nog nooit, zal het eens proberen;)

    BeantwoordenVerwijderen