07 augustus 2012

Pasta met monchousaus

Een heerlijke, romige kaassaus van mochou en slagroom...
Onderstaande hoeveelheden zijn ruim voldoende voor 2-3 personen. Door het gebruik van kaas en room is dit gerecht een complete maaltijd, ook zonder vlees!

Ingrediƫnten voor 2 personen:
2 el olijfolie
1½ courgette
150 gram champignons
1 ui
2 tenen knoflook
100 gram monchou (1 pakje)
100 gram kookroom
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
versgemalen peper
4 el water
150 gram gedroogde pasta naar keuze

Bereiding:
Snipper de ui en knoflook en snijd de courgette en champignons in blokjes. Hoe klein je de groenten snijdt hangt van je eigen voorkeur af. Pas het ook een beetje aan aan de grootte van de pasta. Bij penne bijvoorbeeld kun je de stukken groenten wat grover laten dan bij macaroni.

Kook de pasta.
Verwarm ondertussen in een hapjespan de olijfolie en fruit de knoflook en ui. Voeg daarna de courgette en champignons toe en bak deze op wat hoger vuur totdat ze een beetje geslonken zijn. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en peper en bak deze even mee. Doe vervolgens de room, monchou en water erbij en laat deze zachtjes smelten terwijl je af en toe blijft roeren. Als alle monchou is gesmolten, is je saus klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten