20 augustus 2012

Salade met cottage cheese, courgette en tonijn

Onlangs kocht ik een bakje cottage cheese. Ik vind de 'look' van deze kaas niet erg aantrekkelijk, door de korrelige structuur. Toch werd het hoog tijd om het eens te proberen, en de smaak vond ik verrassend lekker.

Ingrediƫnten voor 2 personen:
100 gram cottage cheese
1 klein blikje tonijn (uitlekgewicht 70 gram)
1 sjalotje
1 flinke handvol verse peterselie

versgemalen peper
10 gram olijfolie
1 tl witte wijnazijn
1 tl honing
paar druppels vers citroensap
125 gram ijsbergsla
1 tomaat
½ komkommer
1 courgette
1 el olijfolie om de courgette mee te bestrijken.

Bereiding:
Klop 100 gram cottage cheese los en voeg de uitgelekte en losgeroerde tonijn toe. Snipper een sjalotje heel fijn en schep dit door het kaas-tonijnmengsel. Snijd de peterselie fijn en voeg deze ook toe. Maak het mengsel royaal op smaak met versgemalen peper.

Roer in een kopje 10 gram olijfolie door de wijnazijn, honing en citroensap. Meng dit door de ijsbergsla en verdeel over 2 borden. (Houd een theelepel dressing achter om over de tomaat en komkommer te sprenkelen).
Snijd de tomaat en komkommer in plakjes of partjes (wat je zelf leuk vindt). Je kunt eventueel meer soorten rauwkost toevoegen, bijvoorbeeld ringen rode ui of, dunne repen paprika. Ook olijven passen er heel goed bij, maar die zijn wel zout! Wellicht een leuke aanvulling voor hen die geen natriumbeperking hebben.

Snijd de courgette in de lengte in plakken van ongeveer een halve cm dik, besmeer licht met olijfolie en bestrooi met peper. Grill de plakken om en om in een hete grillpan.
Leg de gegrillde plakken over de salade en schep het tonijnmengsel er op.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen