25 augustus 2012

Smeuïge dille-aardappeltjes

Dit snelle en simpele bijgerecht kun je heerlijk combineren met zowel vlees, vis en kip, maar gaat ook heerlijk samen met bijvoorbeeld geroosterde groenten.
Omdat de aardappels lekker smeuïg worden heb je zeker geen jus meer nodig, dus ook nog lekker slank!
Ik heb deze keer Griekse yoghurt gebruikt (die had ik nog in de koelkast staan), maar je kunt ook kiezen voor een magere variant, bijvoorbeeld Bulgaarse yoghurt. Gebruik niet al te dunne yoghurt, dus als je magere yoghurt wilt gebruiken kun je deze beter even laten uitlekken zodat er wat vocht verdwijnt.



Ingrediënten:
500 gram vastkokende geschilde aardappels
125 gram Griekse yoghurt
1 el gedroogde dille

Bereiding:
Snijd de aardappels in niet al te kleine stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar. Stoom ze na het afgieten nog een paar minuutjes droog op een laag pitje.
Meng de yoghurt met de dille. Doe de aardappels in een voorverwarmde schaal en schep de dressing er voorzichtig doorheen. Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen