01 september 2012

Tip 17: Zakjes wat zeggen...

Wanneer je besluit om écht gezond te gaan eten, wordt het koken met pakjes en zakjes eigenlijk taboe. Zeker wanneer je hieraan helemaal gewend was, is dit best lastig.
Het valt me op dat men het zelfs in restaurants vervelend vindt om bijvoorbeeld een saus met minder zout te maken. 'Alles staat al klaar mevrouw', en 'sauzen zijn nu eenmaal zout' zijn doorgaans de excuses die ik te horen krijg van de bediening. Wanneer ik dan, licht geïrriteerd vraag of de kok niet kan koken, wordt dat niet gewaardeerd...
Maar goed, zó moeilijk is het dus helemaal niet!

Het boek 'Koken met Karin, zonder pakjes en zakjes' was voor mij zeer leerzaam.
Karin Luiten laat duidelijk zien wat er aan producten wordt toegevoegd en met welke pure producten je zo'n gerecht eenvoudig zelf kunt maken.
Gist­ex­tract, glu­co­se­stroop, smaak­ver­ster­ker (E621), wei­poe­der, aro­ma's, sta­bi­li­sa­to­ren (E452, E339) heb je bijvoorbeeld echt niet nodig om een lekkere kaassaus te maken

Meer tips

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen