22 oktober 2012

Champignons gevuld met pittig ricottamengsel

Deze champignons kun je als voorgerecht, als bijgerecht óf als flinke tapas serveren. Het pepertje maakt het gerechtje pittig, je kunt deze weglaten als je niet van pittig houdt, of als er kleine kinderen mee-eten.

Ingrediënten:
4 grote champignons (samen 150-200 gram)
1 tl olijfolie
100 gram ricotta
½ tl citroenschil fijngesnipperd
½ tl rode peper fijngesnipperd (zonder zaadjes)
1 kleine teen knoflook fijngesnipperd
10 gram geraspte kaas
versgemalen peper
paprikapoeder

Bereiding:
Maak de champignons schoon en verwijder het steeltje. Dit gaat makkelijk door het voorzichtig rond te draaien bij de steelinzet. Zet de champignons in licht ingevette ovenschaal.

Roer de ricotta, citroenschil, peper, rode peper en knoflook door elkaar in een kommetje. Verdeel het mengsel over de champignons. Doe nu op iedere champignons een heel klein beetje en daarop een toefje geraspte kaas. Strooi hierop heel lichtjes een klein beetje paprikapoeder.
Bak de champignons 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Doe een paar druppeltjes olijfolie over de champignons voor je ze serveert.

Tip: Gebruik ook eens roomkaas in plaats van ricotta

1 opmerking:

  1. Leuk recept weer! Op mijn blog stelt iemand nog een vraag over je taart/dessert ;-) Wil je even kijken. Je gastblog is 107 keer bekeken. Dat is heel veel. Leuk hè?

    BeantwoordenVerwijderen