15 oktober 2012

Gebakken uitjes

Gebakken uitjes, of op z'n Indonesisch Bawang Goreng, zijn lekker over bijvoorbeeld oosterse gerechten. De uitjes zijn per pot te koop, maar daar wordt tarwebloem aan toegevoegd! De gebakken uitjes maak je ook heel eenvoudig zelf.

Ik gebruik veel uien en heb ze dus altijd op voorraad. Ze kosten weinig en voor een paar cent maak je dit heerlijke bijgerecht.

Ingrediƫnten:
175-200 gram gesnipperde uien
3 el olijfolie
zout

Bereiding:
Verhit in een koekenpan de olie en voeg de uisnippers toe. Zout helpt om het vocht uit de uitjes te krijgen. Dit helpt om ze krokant te laten worden. Bak de uien op matig hoog vuur tot ze goudbruin en krokant zijn.
Schud ze daarna uit op een bord met keukenpapier, zodat het overtollige vet in het papier druipt. Als de uitjes helemaal droog zijn kunnen ze in een afgesloten pot bewaard worden.

1 opmerking: