31 oktober 2012

Geroosterde noten met rozijnen en popcorn

Het zelf roosteren en kruiden van noten is leuk, lekker én gezond. Noten bevatten veel goede voedingsstoffen en passen dus, zij het met mate, in een gezond eetpatroon. Wanneer je onderstaande hoeveelheden bereidt, heb je een schaal vol. Prima dus voor een feestje, maar te veel voor 1 persoon. Maak eventueel een kleinere portie.

De popcorn kun je kant en klaar kopen maar natuurlijk ook zelf maken!



Ingrediënten:
2 el olijfolie
150 gram ongeroosterde ongezouten noten
75 gram rozijnen
25 gram gebakken popcorn
1 tl Thai red curry van Original spices
zout naar smaak

Bereiding:
Verwarm in een koekenpan de olie en voeg de noten toe en currykruiden toe. Bak deze, terwijl je ze blijft omscheppen een paar minuten op matig vuur, zodat ze wel geroosterd zijn maar niet verbranden. Zet, als de noten goed zijn, het vuur uit en voeg de rozijnen en popcorn toe. Meng deze door de geroosterde noten en laat even samen warm worden in de pan.

Leg het mengsel op een groot bord met keukenpapier zodat het ergste, overtollige vet eraf kan. Doe het daarna over in een schaal. Je kunt dit zowel koud als warm serveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen