14 november 2012

Bladerdeeghapjes met dadels en geitenkaas


Bladerdeeg eet nog maar bij hoge uitzondering. Over het algemeen is het gemaakt van witte tarwebloem. Ik krijg daar tegenwoordig buikpijn van... Gelukkig is er ook bladerdeeg in de handel van spelt. Het wachten is nu nog op de havervariant...

Het fijne van deze bladerdeeghapjes is dat je ze heel goed van te voren kunt maken en rechtstreeks vanuit de vriezer kunt opwarmen. Voor feestjes vind ik dit ideaal. Gezien mijn tekort aan energie  is dit een ideale oplossing om op een drukke avond tóch zelfgemaakte warme hapjes te kunnen serveren.
Ik maak de hapjes dus ruim van te voren en bepaal tijdens de avond zelf hoeveel ik er op wil warmen. De visite is er altijd érg blij mee!

Ingrediënten:
4 plakken (spelt)bladerdeeg ontdooid
4 verse dadels
50 gram zachte geitenkaas
15 gram pijnboompitten
honing
1 losgeklopt ei

Bereiding:
Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Verkruimel de geitenkaas boven een bakje. Rooster de pijnboompitten licht in een hete koekenpan en laat ze afkoelen.

Snijd een vel bladerdeeg in 4 delen. Maak met een deegroller of je handen de lapjes een klein beetje groter. Het bladerdeeg moet echt goed ontdooid zijn, anders trek je het kapot.

Leg op ieder plakje een klein schepje dadelstukjes, een beetje geitenkaas en een paar pijnboompitjes. Druppel hier voorzichtig wat honing overheen en vouw het vierkantje dicht als een envelopje. (
Zie foto) Druk de randjes goed aan, zodat de pakketjes ook tijdens het bakken dicht blijven. Bestrijk de hapjes met ei en bak ze in 15 minuten mooi gaar en  bruin in voorverwarmde oven op 200 °C.

Wanneer de hapjes zijn ingevroren bak je ze 12-15 minuten om ze warm te kunnen serveren.

Tip: Je kunt de vulling ook over 4 vellen verdelen en zo een lekkere snack maken voor bijvoorbeeld  bij de lunch! Serveer er dan een frisse salade bij.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit, ben gek op geitenkaas! En inderdaad handig dat je het van te voren kan maken. Ga ik zeker ook een keer doen. Bedankt voor je recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor dit recept. Ik ben dol op bladerdeeg EN op geitenkaas, dus mij kan je heel blij maken met zoiets!

    BeantwoordenVerwijderen