19 januari 2013

Oosterse biefstukreepjes

Je hebt biefstuk en biefstuk... Soms is een biefstuk zo mals en zacht dat je hem zonder gebit op zou kunnen sabbelen... maar soms ook heb je een biefstuk die toch niet zo mals is als dat je hoopte. Vooral de goedkopere varianten bij de supermarkt zijn vaak minder mals. Toch koop ik deze biefstukjes, bijvoorbeeld als ze in de aanbieding zijn, regelmatig.
Met onderstaand recept is je biefstuk dan eigenlijk altijd mals, omdat je het maar heel kort hoeft te bakken.


Ingrediƫnten voor 2 personen:
250 gram biefstuk
2 el ketjap
1 tl honing
1 tl citroensap
2 tenen knoflook
¼ tl gemberpoeder
⅛ tl chilipeper
2 el wokolie/sesamolie
2 tl sojasaus

Bereiding:
Meng in een kom de ketjap  honing, citroensap, gemberpoeder en chilipeper. Snipper de knoflook en snijd de bosui in dunne ringen. Doe ze bij de marinade. Roer goed door.
Snijd de biefstuk in dunne repen en schep ze door de marinade. Zorg dat alle biefstukreepjes goed bedekt zijn met marinade. Laat 30-60 minuten intrekken.
Verhit een wok met daarin de olie. Bak de biefstukreepjes (met de marinade) 2-3 minuten op hoog vuur. Schep het vlees daarna over in een (warme) schaal en serveer direct.
Lekker met rijst en sperziebonen.

2 opmerkingen:

  1. Oh zalig martine wow dit neem ik mee dit recept, zaligggggggg thxxxxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Net gegeten, heerlijke saus!

    BeantwoordenVerwijderen