16 januari 2013

Sappige champignons

Vandaag weer eens een receptje met champignons. Ik ben er dol op namelijk! Ze zijn goed betaalbaar en het hele jaar prima verkrijgbaar. Zeker wanneer de hoeveelheid groenten bij een maaltijd een beetje te mager is, is een bakje gebakken champignons een prima manier om die aan te vullen.
Onderstaand receptje is in een paar minuten gemaakt en met veel gerechten te combineren.


Ingrediƫnten:
200 gram champignons
4 tenen knoflook
1½ el olijfolie
3 el witte wijn
2 tl gedroogde peterselie
versgemalen peper

Bereiding:
Snijd de champignons in dikke plakken. Wanneer het grote champignons zijn kun je ook nog halveren. Probeer de knoflook zo dun mogelijk in plakjes te snijden.
Verhit in een koekepan de olie en bak de champignons en knoflook een paar minuten op hoog vuur. Doe er wat versgemalen peper over en blus af met de wijn. Laat doorbakken tot de wijn vrijwel verdampt is. Strooi als laatste de peterselie erover, roer door en serveer direct.

Omdat ik geen  droge witte wijn voorradig had gebruikte ik halfzoete wijn. Het resultaat was verrassend en  zeker het proberen waard!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind wijn echt niet lekker. Welk vocht zou een goed alternatief kunnen zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je zou een eetlepel balsamico azijn (liefst wit) kunnen gebruiken.

      Verwijderen