23 januari 2013

Tuttifrutti

Tuttifrutti wordt vaak geserveerd als bijgerecht met het Kerstdiner, en het is dan ook echt een klassieker. Toch past tuttifrutti bij veel meer dingen dan we in eerste instantie zouden denken! In de Arabische keuken bijvoorbeeld wordt veel meer gewerkt met geweld gedroogd fruit, óók bij hartige vleesgerechten.
Tuttifrutti is ook heerlijk als nagerecht, bijvoorbeeld bij Griekse yoghurt of pudding.
Wist je trouwens dat bijna iedereen Tutti Frutti schrijft, maar dat het Tuttifrutti is?



Ingrediënten:
250 gram gedroogde tuttifrutti van goede kwaliteit
2 tl citroensap
300 ml koude (sinaasappel)thee
eventueel een scheutje Grand Marnier

Bereiding:
Laat de tuttifrutti 1 nacht wellen in de koude thee. Voeg de citroensap daarna toe en laat het in z'n geheel een uurtje zachtjes koken. Aan het einde van de kooktijd kun je desgewenst een scheutje Grand Marnier toevoegen. Zonodig het vocht een beetje binden met allesbinder.
Laat afkoelen en serveer in een mooie schaal.

Tip: Experimenteer met kruiden en specerijen. Voeg bij het koken bijvoorbeeld een kaneelstokje, gember of kruidnagel toe. Verwijder de kruidnagel voordat je serveert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten