18 februari 2013

Gemarineerde varkensfricandeau - Broodje warm vlees

Ben je het zoete beleg op je boterham ineens helemaal zat, maar vind je gekochte vleeswaren te zout? Maak dan eens deze heerlijke (plakken) varkensfricandeau. Samen met wat pindasaus creëer je zo je super broodje warm vlees...

Ingrediënten:
800 gram varkensfricandeau
3 el zonnebloemolie
1 el ketjap
2 el citroensap
2 tl 5-kruidenpoeder
4 teentjes knoflook fijngehakt


Bereiding:
Maak een marinade van de zonnebloemolie, ketjap, citroensap, knoflook en 5-kruidenpoeder. Wrijf hier het vlees goed mee in en laat minimaal 30 minuten intrekken. Als je het langer laat intrekken moet je het vlees terugzetten in de koelkast, en een half uur voordat het in de oven gaat er weer uithalen.
Verwarm de oven voor op 130 graden. Doe het vlees in de ovenschaal en zet het in de warme oven. De kerntemperatuur van het vlees moet ongeveer 65 graden worden. Dit duurt ongeveer anderhalf uur. Met behulp van een vleesthermometer kun je het natuurlijk nauwkeuriger controleren! Laat het vlees nog 10 minuten rusten en snijd het daarna met een scherp mes in dunne plakken.
Het vlees kan natuurlijk ook koud worden getegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten