25 februari 2013

Stamppot sperziebonen

Met stamppot kun je natuurlijk eindeloos variëren, hoewel veel mensen vaak niet verder komen dan boerenkool, zuurkool, hutspot en andijviestamppot. Op internet zijn echter veel meer leuke recepten te vinden, en zo kwam ik op stamppot sperziebonen. Een stamppot die binnen een half uur op tafel staat, maar heerlijk van smaak is.



Ingrediënten:
1 kg kruimige aardappelen
500 gram sperziebonen
1 grote ui gesnipperd
50 gram monchou
100 ml warme melk
20 gram roomboter
snufje nootmuskaat
versgemalen peper

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken. Snijd de puntjes van de bonen af en snijd ze in stukjes. Snipper de ui. Kook de aardappels met de ui in een grote pan in 20 minuten gaar. Kook in een andere pan de bonen ook ongeveer 20 minuten. Giet de aardappels af en doe er de warme melk, roomboter, nootmuskaat, monchou en peper bij. Stamp alles tot een smeuïge puree. Giet de bonen af en stamp deze nog even mee, maar zorg dat ze niet helemaal fijngeprakt worden!

Serveer eventueel met een gehaktbal en wat jus, of een gebakken speklapje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen