22 april 2013

Kleverige Kipkluifjes met pit

Tsja, jullie zullen het inmiddels wel door hebben... Ik ben dol op kifkluifjes :-) Zo'n schaal met van die heerlijke pootjes op tafel was voor mij als kind al een feest, en daar is nooit verandering in gekomen.
Aangezien de poelier hier ook nog vrijwel naast de deur een kraam heeft staan, staan ze dus bij ons heel regelmatig op het menu. Met de marinade kun je eindeloos variëren, heerlijk!
Onderstaand recept vond ik erg succesvol, en deel ik dus graag met jullie.

Ingrediënten:
1 kilo kipkluifjes
2 el palmsuiker of honing
1 el zoete chilisaus
2 el ketjap manis
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 rode peper met zaadjes
3 tenen knofflook
zout naar smaak

Bereiding:
Snipper de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peper in dunne reepjes. Als je niet van (erg) pittig houd, kun je de zaajes uit de peper beter weglaten! Roer nu in een grote bak de suiker (of honing), chilisaus, paprikapoeder en olie goed door elkaar. Schep daarna de knoflook en peper erdoor. Doe nu de kip erbij en schep alles goed om, zodat om alle kluifjes een laagje marinade komt. Laat het liefst een paar uur intrekken!

Verwarm de oven voor op 200° C. Leg de kluifjes mét marinade in een ovenschaal en bak ze gedurende 25-30 minuten. De baktijd hangt af van de grootte van de pootjes. Beter iets te lang dan te kort!

3 opmerkingen:

  1. Marianne Dahlmans26 april 2013 om 12:02

    ze zijn heerlijk Martine!! Kipkluifjes zijn hier ook favoriet, je kipkluifjes in cola maken we nog regelmatig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed om te horen Marianne! Ik zet ze binnenkort ook maar weer eens op het menu... :-)

      Verwijderen
  2. Ga het vandaag eens proberen .Ben benieuwd.

    Lienepien.

    BeantwoordenVerwijderen