26 april 2013

Speklappen in een jasje van mosterd

Speklapjes moet je natuurlijk niet iedere dag eten, want ze bevatten veel vet. Maar af en toe een klein stukje, dat moet voor de meeste mensen geen probleem opleveren.
Dit recept is voor 2 speklappen. Snijd de speklappen doormidden, dan heb je voor 4 personen een lekker stukje vlees!

Ingrediënten:
2 speklappen, gehalveerd
1 el mosterd
1 el olijfolie
snufje gedroogde tijm
versgemalen peper
paneermeel of verkruimelde beschuiten
2 el boter

Bereiding:
Roer in een bakje de mosterd, de olie, de peper en de tijm goed door elkaar. Wentel hier daarna de stukken speklap doorheen, zodat het mengsel er rond omheen zit.

Verkruimel in een diep bord de beschuiten (of schep er de paneermeel in). Druk de stukken speklap (aan beide kanten) in de kruimels, zodat er een mooi gepaneerd laagje om de speklappen ontstaat.

Smelt de boter in een grote koekenpan met dikke bodem en leg de gepaneerde stukken speklap er naast elkaar in.
Bak de speklappen aan één kant op matige hitte in circa 5 minuten mooi bruin, draai ze om en bak de andere kant ook (5 minuten).

Tip: Lekker bij boerenkool!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten