08 april 2013

Witlofschotel met zalm

De witlof is momenteel vrijwel overal in de aanbieding verkrijgbaar én supergezond, dus hoog tijd voor een witlof-recept. Deze keer gecombineerd met zalm. Dit recept vond ik op smulweb en is echt een aanrader!

Ingrediënten:
4 grote stronken witlof
300 gram kruimige aardappels
50 ml room

2 zalmfilets
gemalen peper
1 el olie
1 el roomboter
2 tl mosterd
1 beschuit
nootmuskaat

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze tot ze gaar zijn en stamp ze dan, samen met de room tot een puree. Maak op smaak met peper en nootmuskaat.
Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in dunne repen. Verhit de olie en roerbak de witlof ongeveer 5 minuten. Voeg tijdens het bakken de mosterd toe en bak deze mee. Maak ook de witlof op smaak met wat peper en nootmuskaat.
Dep de zalmfilets goed droog en snijd ze in blokjes van 2x2 cm en bestrooi met wat peper.

Schep de witlof onderin een grote ovenschaal en leg de blokjes zalm er bovenop. Dek nu af met de aardappelpuree. Verkruimel de beschuit boven de puree en verdeel de boter in kleine stukjes erover.
Zet de ovenschaal nu 10 minuten onder de warme grill. De zalm zal door de warmte van de overige ingrediënten en de warmte van de grill gaar genoeg worden!

3 opmerkingen:

  1. Dit recept lijkt me erg lekker en ga het proberen, dank

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verwarrend: in de benodigdheden staat room en in het recept melk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt helemaal gelijk, sorry! Tegenwoordig kook ik liever niet meer met melk maar in de beschrijving heb ik het vergeten te veranderen. Dank voor je oplettendheid!

      Verwijderen