01 mei 2013

Zalm uit de oven

Een heerlijk fris recept dat weinig werk is maar érg lekker en gezond!

Ingrediënten:
2 (ontdooide) zalmfilets
half bakje demi crème fraîche (klein)
viskruiden zonder zout
verse of gedroogde dille
1 tl olie


Bereiding:
Vet een ovenschaaltje in met de olie. Dep de visfilets goed droog en bestrooi ze aan beide kanten met de viskruiden. Schep nu met een lepeltje de helft van de crème fraîche op de filets en smeer uit. Leg de filets omgedraaid in de ovenschaal doe hetzelfde met de andere helft van de crème fraîche. Strooi nu de dille over de filets.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden. In 12-15 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) is de vis dan heerlijk zacht en precies gaar.

Lekker met gestoomde krieltjes en peultjes...

1 opmerking:

  1. dat ziet er goed uit en ga ik zeker proberen! Dank voor je recept.

    BeantwoordenVerwijderen