30 juli 2013

Snelle aardappelsalade

Aardappelsalade is bij veel mensen erg geliefd, en er zijn vreselijk veel recepten voor te vinden. Dit recept is niet de meest culinaire, maar wel érg snel. Dit snel kwam deze keer van pas, want met deze zomerse temperaturen wil je soms snel iets op tafel hebben! Daarnaast bevat deze salade veel minder ( onnodige!) toevoegingen dan een gekochte variant.
 Krieltjes kun je zowel voorgekookt als vers nemen.

Ingrediënten:
600 gram krieltjes
2  augurken
2 el  zilveruitjes
1 rode ui
versgemalen peper
100 gram yoghurt
30 gram mayonaise
1 tl  mosterd
snufje knoflookpoeder
snufje herbamare
1 klein blikje doperwten extra fijn
2 speklappen
1 zak gemengde groene slasoorten (100 gram)
zout

Bereiding:
Stoom de krieltjes in de magnetron beetgaar en laat ze afkoelen. Snijd kleine blokjes van de speklap en bak het vet in een droge koekenpan er op laag vuur zo veel mogelijk uit. Hoe langer je de spekjes bakt, des te meer vet zal er uitkomen. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen.

Snipper de rode ui. Snijd de augurken in stukjes en laat de doperwten goed uitlekken. Spoel ze eventueel even af om nog wat extra zout weg te spoelen.
Maak een mengsel van de mayonaise, mosterd en yoghurt. Roer de peper, knoflook en herbamare er doorheen. (Naar smaak kun je nog wat gedroogde groene kruiden toevoegen, zoals peterselie of selderie) Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote schaal en schep de helft van de dressing er voorzichtig door. Voeg zout naar smaak toe. Zet dit het liefst nog een uurtje in de koelkast voordat je hem serveert! Verdeel direct hiervoor de sla over een grote schaal of bord, en doe hier de andere helft van de dressing over. Schep de aardappelsalade er bovenop.
Je kunt de sla ook door de aardappelsalade scheppen en alle dressing tegelijk gebruiken.

1 opmerking:

  1. Oh, yoghurt en speklapjes er doorheen, dat klinkt wel heel erg lekker! Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen