01 juli 2013

Nieuwe aardappels uit de oven

Nieuwe aardappels zijn weer volop verkrijgbaar (al zijn ze dit jaar in verhouding nog prijzig!) Een heerlijk recept met deze aardappels vind je hieronder. Eenvoudig om te maken, maar de smaak is heerlijk!

Ingrediƫnten:
600-700 gram nieuwe aardappels
2 grote takken verse rozemarijn
2 takken verse tijm
4 tenen knoflook
3 sjalotjes
versgemalen peper
3-4 el olijfolie

Bereiding:
Boen de aardappels schoon onder de kraan en droog ze goed af. Snijd er nu dikke plakken van en doe ze in een grote kom. Snipper de ui en schep deze erdoor. Schenk nu de olijfolie eroverheen en wentel ze even rond, zodat alle aardappels een laagje olie krijgen. Schik ze nu op een bakplaat of ovenschaal op een manier waarop ze elkaar nauwelijks overlappen.
Bestrooi met de peper, tijm- en rozemarijnblaadjes. Leg de teentjes knoflook tussen de aardappels.

Bak de aardappels in een voorverwarmde oven op 220 °C in ongeveer 50-60 minuten tot ze gaar en knapperig zijn. Serveer de knoflooktenen in z'n geheel, op knijp ze uit boven de geroosterde aardappels...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen