19 augustus 2013

Aardappels op een stokje

Alweer zo'n recept op een stokje... Handig in deze tijden waarin de BBQ vaak brandt. Natuurlijk kunnen ze ook worden gebakken in een hete pan!
Ik gebruikte kleine aardappels, omdat ik geen krieltjes in huis had. In plaats van 18 aardappels kun je dus ook 36 krieltjes gebruiken!

Ingrediƫnten:
18 kleine nieuwe aardappels, in de schil
12 teentjes knoflook

6 sjalotjes
1 rode paprika
1 gele paprika)
2 tot 3 el olijfolie
12 kleine houten prikkers
1 el peterselie
versgemalen peper

Bereiding:
Boen de aardappels goed schoon en kook ze in de schil gaar. Laat ze afkoelen zodat je ze goed vast kunt pakken.
Pel de knoflook, maar laat de teentjes heel. Pel de sjalotjes en halveer ze.
Bak de halve sjalotjes met de knoflookteentjes in een hete koekepan beetgaar in 2-3 minuten. Gebruik hiervoor 1 el olijfolie.
Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten, en snijd ze allebei in 12 flinke stukken.
Stel 12 spiesjes samen van 1 teentje knoflook, 3 halve aardappels, 2 stukjes paprika en een halve sjalot.
Gebruik een kwastje om de spiesjes in te smeren met de rest van de olijfolie.
Bestrooi met de gehakte peterselie en versgemalen peper.

Tip: Wil je wat meer pit? Vervang (een deel van) de paprika door stukjes rode of groene peper!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen