12 augustus 2013

Ananas in limoncello op de BBQ

Op de BBQ kan gelukkig veel meer bereid worden dan vlees of vis. Zelf probeer ik bijvoorbeeld ook te variëren in aardappel- en groentengerechten. Als je het toetje ook nog op de BBQ kunt bereiden is het natuurlijk helemaal super!
Deze schijven ananas smaken nóg lekkerder met een bolletje (kaneel)ijs en/of een dot slagroom...

Ik gebruikte limoncello, maar deze kan prima vervangen worden door bijvoorbeeld rum of een andere likeur.



Ingrediënten:
1 verse ananas
4 eetlepels limoncello
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel kaneelpoeder
½ tl gemberpoeder
½ tl gemalen nootmuskaat
5 kruidnagels of ⅛ tl kruidnagelpoeder

Bereiding:
Maal de kruidnagels in een vijzel zo fijn mogelijk.
Maak de ananas schoon en snijd er 8 dikke ronde plakken van. Verwijder de harde kern, deze is niet eetbaar!
Roer alle overige ingrediënten tot een marinade. Giet deze over de plakken ananas en laat het liefst een aantal uren intrekken.
Bedek de BBQ met een stuk aluminiumfolie en leg daar de schijven op. Op deze manier gaat het niet lekken en kunnen ze niet in het rooster vallen... Er zijn zelfs speciale aluminiumschaaltjes voor de BBQ te koop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten