29 augustus 2013

Babi pangang met roerbakgroenten

Dit gerecht zag ik gemaakt worden door Rudolph bij 24Kitchen. Ik zou mezelf niet zijn als ik er niet het één en ander aan veranderde, dus dat heb ik natuurlijk gedaan. Het werd een heerlijke, minder zoute variant van babi pangang met groenten en rijst, die aanzienlijk minder zout bevat dan babi pangang van de Chinees!

Ingrediënten:
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 el zonnebloemolie
70 gram tomatenpuree zonder zout
300 ml water
½ groentebouillonblokje zonder zout
2 el azijn
4 el gembersiroop
1 el maïzena
400 g hamlappen
1 komkommer
1 bosje bosui
1 rode paprika
1 gele paprika
125 g taugé
2 el sesamolie
versgemalen peper

Bereiding:
Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de peper circa 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Kook het water en los het halve bouillonblokje erin op.
Doe de bouillon, azijn en de gembersiroop erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de saus circa 6 minuten.
Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de saus. Kook de saus nog twee minuten door.
Dep de hamlappen lappen droog met het keukenpapier.
Bestrooi de hamlappen met een beetje peper.
Verhit een scheut olie in een koeken pan en bak de hamlappen om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Haal de hamlappen uit de pan en snijd in repen. Leg de hamlapreepjes in de saus en serveer.

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in grove stukken.
Snijd de bosui in ringetjes.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de komkommer, bosuitjes en paprika’s op hoog vuur in circa 6 minuten gaar. Voeg de taugé toe en bak 1 minuut mee.
Breng het geheel op smaak met een beetje peper.

Serveer de babi pangang en groenten met rijst.

1 opmerking: