27 augustus 2013

Gemarineerde kerstomaatjes

Aan het begin van een nieuwe maand struin ik altijd alle supermarkten in de omgeving af voor de nieuwe magazines met recepten en kooktips. Gratis 'kookboeken', waar je zo heerlijk in je luie stoel van kunt genieten. Met name de 'Boodschappen' is bij favoriet, omdat hier veel gezonde recepten instaan die met weinig zout bereid (kunnen) worden, en waar niet alleen maar met pakjes en zakjes gekookt wordt.
Dit in tegenstelling tot de 'Allerhande', waar (echt waar!) recepten instaan voor 4 personen met 2 bouillonblokjes of 2 tl zout... Vreemd dat daar niet beter naar gekeken wordt!

Onderstaand recept stond in de Boodschappen en is een ideaal bijgerecht bij de BBQ.



Ingrediënten:
500 gram kerstomaatjes
1 el witte balsamicoazijn
1 el honing
2 el olijfolie
1 tl verse tijmblaadjes

Bereiding:
Snijd de tomaatjes doormidden. Maak een marinade van de overige ingrediënten en schep de gehalveerde tomaatjes hier voorzichtig doorheen. Laat een uurtje marineren op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten