23 augustus 2013

Moorse vleesspiesjes

Misschien is dit wel het laatste weekend van het seizoen dat de BBQ aankan. Dus toch nog maar een receptje voor de BBQ, dit keer wél voor vlees.

Ingrediënten:
400 gram hamlappen
1 citroen 1/2 tl gedroogde oregano
1/4 tl gedroogde tijm
1/8 tl chilipoeder
1/8 tl korianderpoeder
1/8 tl gemalen komijn
1/8 tl paprikapoeder
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie

Bereiding:
Snijd de hamlappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Pers de citroen uit en snipper de knoflook.
Maak een dressing van het citroensap, olijfolie, knoflook en alle kruiden. Doe hier de blokjes vlees in en meng goed. Laat de marinade minstens 1 uur in het vlees trekken, en rijd de blokjes daarna op BBQ-pinnen of prikkers.
Rooster de spiesjes op de BBQ gaar en krokant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten